Borsodi Vadász - Kituntettjeink Site

 

Kitüntetések

 • Magyar Vadászatért érdemérem

  Az Országos Magyar Vadászati Védegylet, Országos Választmánya 2004-ben Magyar Vadászatért érdemérem elnevezésű kitüntetést alapított abból a célból, hogy e kitüntetéssel fejezze ki elismerését és megbecsülését azon vadászoknak, akik egyénileg vagy tagszervezeteiken keresztül tagjai valamelyik megyei Vadászszövetségnek és vadászati közéleti, vezetői munkásságukkal

  • a vadászat és a vadgazdálkodás fejlesztését, eredményesebbé tételét,
  • a magyar vadászati kultúra és hagyományok védelmét,
  • a vadászat és a természetvédelem követelményeinek érvényesülését segítő, megvalósító tevékenységükkel kimagasló eredményeket értek el.

 • Országos Magyar Vadászkamara Aranyérme

  Az OMVK Küldöttgyűlése 2000. évben „az Országos Magyar Vadászkamara Aranyérme” elnevezéssel alapította a kitüntetést abból a célból, hogy az elismerés és a megbecsülés kifejezéseként e kitüntetésben részesítsék azokat, akik a vadászat és a vadgazdálkodás fejlesztése, a vadállomány védelme, a magyar vadászati hagyományok megőrzése, a vadászati kultúra értékeinek védelme terén a Magyar Vadászkamarában kifejtett tevékenységükkel kiemelkedő érdemeket szereztek.

 • Nimród Vadászérem

  A Nimród Vadászérem a 120 éves Országos Magyar Vadászati Védegylet legrégebbi, rangos kitüntetése, melyet az országos szervezet a területi szervek kezdeményezésére adományozza azoknak az arra érdemes vadászoknak, vadásztársaságoknak, közéleti személyiségeknek, akik a vadászat ügyét hosszú éveken keresztül áldozatos munkával szolgálják, illetve támogatják a vadászati közéletet, a vadászati kultúrát, segítik a vadászat és vadgazdálkodás érdekeinek érvényre juttatását.

 • gróf Nádasdy Ferenc emlékplakett

  Az Országos Magyar Vadászati Védegylet Országos Választmánya, - 2004 áprilisában - 120 évvel ezelőtti alapítójáról elnevezve "gróf Nádasdy Ferenc" emlékplakettet alapított abból a célból, hogy az elismerés és megbecsülés kifejezéseként e kitüntetésben részesítse azokat a tagszervezetnek minősülő vadászatra jogosult szervezeteket, akik a vadgazdálkodás terén kifejtett tevékenységükkel kiemelkedő érdemeket szereztek.

 • Hubertus Kereszt

  A Vadászati Kulturális Egyesület által alapított kitüntetés a „Hubertus Kereszt”. A vadászati elismerés a vadászat és vadgazdálkodás magas színvonalú művelése, a vadászati kultúra ápolása, a vadászati hagyományok óvása, továbbvitele, a vadász etika terjesztése és a vadászati közélet tisztaságának védelme érdekében kifejtett tevékenység alapján adományozható azoknak a személyeknek, akit szűkebb közösségük, környezetük arra érdemesnek talál és érte felelősséget vállal.
  A kitüntetésnek négy fokozata van (gyémánt, arany, ezüst, bronz). A fokozatok a jelvény anyagában, színében és feliratozásában térnek el egymástól.

 • Borsod-Abaúj-Zemplén megye Vadászatáért érdemérem

  A Vadászok és Vadgazdálkodók Észak-magyarországi Területi Szövetség választmánya 2004. évben döntött a „Borsod-Abaúj-Zemplén megye Vadászatáért érdemérem” kitüntetés alapításáról és annak adományozásáról.

  A kitüntetést azon személyeknek ítéli oda az Elnökség akik:
  • a vadászat és vadgazdálkodás fejlesztése, eredményességének biztosítása,
  • a vadászati hagyományok és a vadászati kultúra értékeinek védelme,
  • a természetvédelem, vadászirodalom, képzőművészeti munkásságuk során kifejtett tevékenységükkel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kiemelkedő eredményeket értek el.

 • Kiváló Ifjú Nimród Vándordíj

  A Vándordíjat a Vadászkamara vezetősége az ifjúság vadásszá válásának ösztönzésére 2012-ben alapította, hogy ezzel az elismeréssel jutalmazza minden évben azt a – 12 és 16 éves kor közötti - fiatal vadászcsemetét, akit a vadászat és vadvédelem, a vadászati hagyományok és kultúra ápolása leginkább megérint, és az ifjúsági vadásztáborokban, valamint egyéb vadászati rendezvényeken a legaktívabban és legeredményesebben vesz részt.

 

Kitüntetettjeink

Névsor szerint letölthető innen.

Kitüntetés éve szerint letölthető innen.

 

 

  oldaltérkép