Borsodi Vadász - Article Site

 

Online vadászjegy érvényesítés

Létrehozva: 2021-02-01

Figyelem! 2021. február 1-jétől kezdődően lehetőség van a vadászjegy online érvényesítésére!

Az online ügyfélszolgálati oldalt a

https://ugyfelszolgalat.omvk.hu

címen lehet elérni, a weboldal segítségével 5-10 perc alatt elvégezhető a vadászjegy érvényesítési kérelem elektronikus benyújtása.

A folyamat során a kapcsolódó díjakat (kamarai tagdíj, vadászjegy érvényesítés, biztosítás, esetleges postaköltség) kizárólag bankkártyával van lehetőség fizetni.

A fizetésről szóló visszaigazolás és a számla az oldalon megadott e-mail címre kerül kiküldésre, az érvényesítésről szóló igazolást pedig a sikeres fizetést követően szintén az Online ügyfélszolgálat oldalán lehetséges letölteni. A letölthető igazolás vadászati tevékenység folytatására nem jogosít!!!

A vadászjegyét, - a sikeres érvényesítést követően - Önnek személyesen vagy postai úton van módja átvenni, attól függően, hogy a felületen melyik átvételi módot választotta ki.

A vadászjegy a vadászati jogosultságot igazoló, valamint a vadász felelősség- és balesetbiztosítási bélyegek beragasztása nélkül nem érvényes, ezért a vadászjegy érvényesítését az érvényességi idő kezdete előtt (2021. március 1-ig) el kell végezni. Erre tekintettel kérjük és javasoljuk a vadászjegyérvényesítést február végéig elvégezni minden kedves Vadásztársnak.

A postai átvétel során minden esetben új vadászjegy kerül kiadásra (függetlenül attól, hogy beteltek-e a jelenleg hatályos vadászjegyben az érvényesítő rubrikák), melyet 1500 Ft díj ellenében a vadászkamarai kiadványokkal együtt kizárólag az állandó lakcímre tudunk postázni tértivevényes, elsőbbségi és ajánlott küldeményként a nyilvántartásunkban korábban az adategyeztetés során rögzítettek alapján.

A postai küldemény egységesen a következőket tartalmazza:

  • Érvényesített vadászjegy
  • Biztosítási kötvény (bélyeg)
  • Biztosítási tájékoztató (füzet)
  • Kártyanaptár
  • Évkönyv

A küldemény postai kézbesítési ideje az érvényesítést követő 2 héten belül várható.

Az új vadászoknak az első vadászjegy váltása alkalmával, illetve azon vadászoknak, akik egyéni (nem vadászkamarai) vadászbaleset és felelősség biztosítással rendelkeznek, valamint a lakcímváltozással érintett vadászok esetében mindenképpen be kell fáradni az illetékes Területi Szervezethez személyes ügyintézés céljából.

Az online érvényesítési felület használata a https://ugyfelszolgalat.omvk.hu címen mind számítógépről, mind mobil eszközökről támogatott. A weboldalon megjelenő információs panelek és hibaüzenetek segítik a kitöltést. Javasoljuk, hogy az oldalt valamelyik modern böngészővel pl. Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge Chromium használja.

Amennyiben a bankkártyás fizetés a SimplePay fizetési felületén megakad, akkor kérjük vegye fel a kapcsolatot a bankjával, hiszen a tranzakció sikertelenségének okáról ők tudnak tényleges tájékoztatást nyújtani.

A pénzügyi tranzakció elakadása esetén érdemes először az alábbiakról meggyőződni.

  • Ellenőrizze a begépelt adatok pontosságát
  • Ellenőrizze a bankkártya lejáratát
  • Időkorlát túllépését
  • Telekód meglétét, szükség esetén internetbankon keresztül igényelhető
  • A napi online fizetési limitet

A jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel kérjük, hogy lehetőség szerint kérje az érvényesített vadászjegyének az évkönyvvel és naptárral való együttes kiküldését a felmerülő postaköltség ellenére, hiszen amellett, hogy kényelmesen átveheti a küldeményt, ezzel elősegíti a megyei irodákban a járványügyi szabályok fokozott betartását.

A 2021/2022. vadászati év díjszabása a következők szerint alakul:

  • Vadászjegy – 20 000 Ft
  • Kamarai tagdíj – 4 000 Ft (tagdíj mentesség: attól az évtől kezdődően, amikor a vadász betölti a 70. évet, nem kell kamarai tagdíjat fizetnie)
  • Biztosítás vadászkamarai váltása esetén– alapdíjas 1000 Ft/fő/év, emeltdíjas 2000 Ft/fő/év
  • Postai átvétel esetén: + 1 500 Ft
  oldaltérkép